5 Şubat 2012 Pazar

5 ŞUBAT 2012 OKSALİK ASİT BUHARLAŞTIRMA


Yeni aldığım 6 lı oksalik asit buharlaştırma aparatını kullanarak arılarımı varroa için oksalik yapmam lazım.Bu sebepten dolayı hava şartlarınıda kontrol ederek havanın uygun olduğu kanaatiyle arılarıma oksalik asit buharı uyguladım.Dışarıda hava sıcaklığı (+)3derece ve rüzgarlı idi,


Oksalik asit kullanırken azami dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi gözlük,gaz maskesi ve tabiki filitreleri organik asitler için üretilmiş olanlardan olması gerekir.


Her uygulama yaklaşık 2 dakika kadar sürüyor,tabiki bu süre bizim kendimiz ile alakalı bunu daha kısa sürede çözenler de vardır,hatta benim için sonlara doğru süreler uzadı desem yeridir.




Hayırlısıyla (+)3 derecede başladığımız oksalik asit buharlaştırma operasyonunu (+)2derecede sonuçlandırdık.Bu arada rüzgar bir ara yavaşlayınca kolonilerimizi de bir kontrol fırsatımız oldu,Malesef Muğla lardan iki koloni hayatta kalabilmiş biri sarı alarm seviyesinde 8 adedi ruşet olmak üzere toplamda 12 Muğla ırkı koloni kaybımız var. Bizim yerlilerde ise durum fevkaladenin fevkinde.
Tüm Arıcı Dostlara Kayıpsız Verimli Bir Sezon Diliyorum. 

Posted by Picasa

3 yorum:

  1. Sayın Özcan öncelikle kolaylıklar diliyorum,umarım bundan sonrası için hiçbir istenmeyen durum olmaz,arılarda çocuklar gibi özen istiyorlar ihmale gelmiyor,kolaylık ve başarı dileklerimle.

    YanıtlaSil
  2. kolaylıklar diler sezonun hepimize hayırlı olması nı dilerim

    YanıtlaSil