27 Ocak 2012 Cuma

6 lı OKSALİK ASİT BUHARLAŞTIRMA APARATI


Eski oksalik asit buharlaştırma aparatı tekliydi,işleri büyütünce aparatıda büyütmek hasıl oldu,

                 Buda yeni 6 lı oksalik asit buharlaştırma aparatı,dedik ya yeniliklere ayak uydurmalıyız. 



Tabiki bu tip aparatları kullanırken azami ölçüde tedbirlerin alınması gerekli,resimde gördüğünüz yeşil renkli eldivenler ve gaz maskesi filitreleri (kullanırken açacağız)organik asitler için özel imal edilmiş.Tüm kullanıcı arkadaşların bunları temin edip kullanması gerekiyor tabiki gözlükte olması gerekir bizde gözlükte var ancak o formik asit ve malzemelerin yanında olması münasebetiyle fotoğraflayamadık, hırdavatçılarda da aynı gözlüklerden mevcut belki yapılış materyalleri farklı olabilir ama aynı işi görmekte.
Varroa için kazasız belasız  mücadele dileklerimle.
Posted by Picasa

2 yorum:

  1. Hüseyin bey ,öncelikle oksalik asitle mücadele yöntemini hatırlattığıunız için teşekürler , sürekli yapmayı düşünüp bir türlü kovanalrı açıpta damlatma yöntemi yapamadım ,geçen sene bir yerde görmüştüm ama bunun teklisi idi, ve koloni sayısı çok olan birini uğraştıracak şekilde olur gibi tahmin ediyorum ama sizin bu resimde gösterdiğiniz alet süreyi altı kat düşürüz gib,i geliyor , sizden isteğim bu aleti nerden temin ederiz ve damlatma yöntemine göre verimde bir farklılık varmı ,bilgi verirseniz sevinirim saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat bey bariz bir farklılık yok ama daha kısa sürede daha çok alana hitap etmesinden dolayı buharlaştırma aparatını kullanıyoruz,bence 100 koloniye kadar bu aparatın teklisi yeterli.Ancak benim gibi tercih değişebilir.Tel no profilimde var,ulaşırsanız yardımcı olurum,Bu aparatı Bursa dan Mehmet GENÇÜNAL abi yapıyor.

      Sil