26 Aralık 2010 Pazar

YILIN SON HAFTA SONU



Yılın son hafta sonunda arkadaşlarında ortak isteği üzerine teneke tavuk pişirme kararı aldık,nüfus kalabalık olunca teneke sayısı çoğaldı.Hava her nekadar serinde olsa iş tavuk ve tenekede de pişecek olunca işi bırakan geldi.



Kuru odun ve ağaç parçalarını toplamak kolay olsa da hala üzerinden tozunu silkmek bayağı zor iş.



Kahverengi kabanlı Ali bey işin organizatörü diğerleri işin ameliyesiyle uğraşıyor bende aşçıyım.Nede olsa daha önceden teneke kebap tecrübelerimiz var.



Her halde ateşe çomak sokmak diye buna denir.


Posted by Picasa

Mesut bey ve Dereköy den Hasan abi bizim avcı dostumuz oda dumanı görünce bunlar tavşanı habersiz götürüyorlar sanmış,ne bilsin tenekede tavuk olduğunu.



Ben ve Dereköy den Hasan abi





Tavukları çıkarmak nekadar zahmetli olsada,

Tadına bakınca işin zahmeti unutuluyor.
İçimizde ne cevherler varmışta haberimiz yok.

Dur yanacaksın Ali bey

KARDAN SONRA ARILIĞIN DURUMU


Karlar erimişti ve bizde hemen arılığa koştuk.


Bunungibi bir kısım kolonilerin girişlerinde ölü arılar mevcuttusanırım içeride temizliğe başladılar zira hava sıcaklığı 16 derecenin üzerinde.


Posted by PicasaGenel olarak arıların durumları iyi.Henüz zahiyat yok.

13 Aralık 2010 Pazartesi

12 ARALIK 2010 HALA KAR YAĞIŞI DEVAM EDİYOR

.



İki gündür kar yağışı tüm ihtişamıyla devam ediyor,ben kendi adıma sevinçliyim çünkü arılar nihayet gerçek kış ile tanıştılar ve büyük ihtimalle çoktan salkımdalar.


 


İki gündür arılığın bulunduğu yol kapalıydı her nekadar açma çalışmaları olsada tipi nedeniyle tekrar kapanıyordu.Hatta köy içerisinde ulaşım dahi yapılamaz haldeydi.


 
Köyden Mehmet abiyle yaptığımız telefon görüşmesinde kovanların tamamen karla kapandığını ögrenince yolun açılmasını bekledik ve öğle üzeri yol açılınca Mehmet abi ve dedem  beni almaya geldiler

Yanımda beni ziyarete gelen Marmara Arıcılık sahibi Semih beyde vardı





Hakikaten arılığa vardığımızda kovanlar görünmüyordu kar ise kasıklarımıza kadar geliyordu,kovanların bir kaçıyla ana arı çiftleştirme kutularının önünü ancak açabildim.




 


Komple pantolonum ıslanmıştı bu sebeble biraz üşüyünce acil dönüşe geçmek zorunda kaldım.

Kovanların yanından ayrılırken.
Islak olmama rağmen bir kaçkarede dedemin arılığından


Dedemin arılığı da tamamen kar altında,sanırım romork kasasından kar kalınlığı tahmin edilecektir.Romorkun sağındaki kısımda kar altında kalan 35 adet kovan var.

Dedem ve oğlu Mehmet abi.

Bu görüntüde lojman önünde bulunan köknar ağacından.
.

11 ARALIK 2010


Sonunda her yer beyaza büründü ve hala yağiş devam ediyor.

NİHAYET KAR YAĞMAYA BAŞLADI

Bu saat 11.00 sıraları haftalardır yağmasını beklediğim kar yağışı başladı.

9 Aralık 2010 Perşembe

09 ARALIK 2010 HAVA ÇOK GÜZEL HAZIR FIRSAT VARKEN ARILIĞA KOŞTUM.



Kovanları kontrole giderken hava açık ve güneşli sıcaklık 16 derece idi.Kontrolümün sonlarına doğru hava kapatmaya başladı,Zaten işimde bitmişti sanırım bu ay içerisinde kolonilere uzaktan bakma dışında bir daha kontrol edebileceğimiz bir hava şartı olmayacak."Meteorolijinin Yalancısıyım"

09 ARALIK 2010 YENİ DERECEM

Benim için olmazsa olmazlardan,aslında eski 1998 yılında Antalya da yat malzemeleri satan bir dükkandan 110 DM almıştım epeycede Kanarya kümeslerimde kullandım derece ve nem konusunda çok hassas bir alet buradada yeni kullanmaya başladığım derecem,uzunca bir zamandır,kayıptı hanım geçen hafta olamyacağı bir kutunun içinde bulmuş bizde tahmin edileceği gibi Pazaryerinin en güvenli bir yerine astık aslında sabahtan çektiğim resimler fluğ olduğu için sabahki ölçümlere yer veremedim saat 11.00 sıralarında hava 16 derece ve nemde 50 civarıda idi öğle arası arılara bakabileceğimi düşündüm ve yaklaşan soğok günlerden önce 1 saatlik yemek arasında arıları kontrol ettim durum beklediğimden daha ii tabiki hava şartları bu şekilde devam ederse sonuç ne olur bilemem zatende hava kapatmaya başladı, kontrol sonrası saat 14.00 civarında hava çiselemeye başladı dereceyi tekrar konrol ettiğimde ise nem 50 sıcaklıkta 18 derece idi.

09 ARALIK 2010 ARILIK KONTROLÜ

Arılığın arka kısmından görüntüler.
Yaklaşan soğuk günlerin gelmesinden önce sonkontrolümüz tabiki fırsat bulursak tekrar kontrol yapacağız.Hava gayet güneşli iken bir anda kapatmaya başladı zaten bende kontrolümü bitirdim.

1 Aralık 2010 Çarşamba

PAZARYERİ'NDEN




Burası pazaryeri hava hafiften yağışlı ve böyle olunca çıkan güneşle yağmurun birleşmesi harika bir görüntüye sahne oluyor.
Burasıda benim arıbahçe.